torsdag 27 januari 2011

Update från universitetsbiblioteket

Hade en sån läcker föreläsare igår. Svart man med slokhatt och kavaj. Det är fan inte många som kan bära upp en sådan outfit alltså! Han siade om att USA är på väg att gå under, sakta men säkert. Varje emperium har sin tid. Portugal 50 år, Spanien 70 år, Holland 100 år, England 200 år, USA ---? Jag hoppas han har den där hatten i dag igen.

I eftermiddag kommer Ola. Vi ska mötas upp på gamla goda Billen när jag kommer i från skolan vid 17.00. Undra om det kommer vara fullsatt? Jasså.
På helgens agenda står Gastronomisk Weekend - mat och dryck och trevligt sällskap. Jippie! Ska lägga upp bilder på Ola när han äter anka låååångsamt och njutfullt (han äter otroligt långsamt), och på Jocke när han äter dessert. Behöver inte fylla i hur mycket Jocke älskar sötebröd..

måndag 24 januari 2011

Sista dagen

Ja, då sitter man här då. Med en hemtenta som ska vara inlämnad i morgon. Why spara det sista till idag?
*been lazy*
Nu kopplar jag ur nätet och sätter igång. (svårt när det sista man gjorde var att googla lazy cats.. ok, några till bara!)

fredag 21 januari 2011

Redigbyxa

Två helnyktra helger och en kommande med lugnt tempo, ska nog dock unna mig ett glas rött eller två på koreanska restaurangen i morgon. Katten och jag ska möta Elakingen och Jocke och ha en långsittning. Hoppas på smaskiga detaljer!

Lättpåverkad som jag är har jag börjat med lite hemmagymping efter att ha sett Black Swan (Oscar grandslam för Natalie Portman, annars äter jag upp min hatt). Har tagit 40 minuters promenader tre gånger den här veckan och hoppas att det håller i sig. Efter promenad - streching. Första dagen kunde jag inte sitta upprätt när jag satt med raka ben som ett V! Ofattbart hur stel min 30 åriga kropp är. Det ska det bli ändring på - mark my words! (o glöm fort)

Celebrity Collage by MyHeritage

MyHeritage: Celebrity Collage - Genealogy sites - Vintage photos

Jag valde bort Barbra Streisand till exempel..

onsdag 19 januari 2011

Jajjamen!

Hörde en unge på gatan utanför skrika "Tindraaa" till sin kompis. Nr. 7 på listan.

Dagens rätt-så-meningslös-info

Har lyssnat på partiledardebatten. Asså älskar att höra Maud försvara/attackera! Hon låter så himla oförättad jämt. Skulle vilja träffa henne vinfull. Ännu hellre Mona så klart men det fattar väl vem som helst. Tänk dig när hon skulle spill her guts och börja lägga bort titlarna med rööläppar *drömmer*

tisdag 18 januari 2011

Barnvagnsskyltar

Såg en barnvagnsskylt idag. Vanessa kunde man läsa. Förmodad topp 10 favoritnamn i Kristinehamn (blandad kompott):

1. Liam

2. William

3. Vanessa

4. Cassandra

5. Robin

6. Oliver

7. Tindra

8. Leon

9. Tilde

10. Rasmus

Jo ru sörru satt de.

Gammal favorit..



.. som jag ramlade över när jag borde ägna mig åt sociologin.

måndag 17 januari 2011

En annan sorts följetång, eller snarare tvångstanke

Jag vet inte varför men jag tänker ofta på hur det skulle vara att vakna upp en dag och vara 12 år. Man var sitt vanliga jag i huvvet och hade full koll på att man hade gått från 30 till 12 på en natt. Jag skulle bo på Fogdegatan men vara kär i Katten så att säga.
Hur skulle jag gå till väga? Skulle jag söka upp den 25 åriga Katten i hans lägenhet på Fabriksvägen, eller vart han nu bodde, och försöka övertala honom att göra slut med Susanne eller Åsa eller Yvonne eller whatever? Skulle jag säga " -Jag är inställd på att gifta mig i höst. Hur gör vi?"?
Jag vet inte.
Det skulle gälla att vara himla smooth alltså, inte vara för stöllig. Åldersskillnaden skulle vara besvärlig. Och olaglig..

söndag 16 januari 2011

Följetång!

Det finns en babb här i stan som heter Morgan. Han har brunbränt utseende och går ALLTID i svarta träningsoverallsbyxor och med en hämtpizza i handen. Jämt. Jag såg han idag igen. And counting När jag bildgooglade Morgan Gustavsson Kristinehamn kom den här bilden upp.

Töväder utomhus, citronmarängpaj i mun.

Gjorde den här www.alltommat.se/recept/frasig-citronmar%C3%A4ngpaj-7339 för att bli på bättre humör i snöslasket. Drömde mig bort till en syrénberså med kaffe i kopp, sol i ansiktet och mjukt gräs under fötterna. O paj i mun.

fredag 14 januari 2011

Dagens stöll = tårta

Jag skulle ju vilja att så mycket pynt som möjligt till bröllopet kommer ifrån Kristinehamnsförmågor, dock utan att kompromissa med kvalitéten. Det kan bli en härlig liten utmaning! Eftersom Katten har förbjudit mig att baka bröllopstårtan själv så har jag tittat runt *ute i goood tid* och hittat lite intressanta smaker på konditoriet i "Malmön". Låt er inte luras av den babbiga hemsidan http://www.bagerihoghuset.se/
jag har smakat tårtor därifrån och de höll måttet!
När det gäller bakverk får man inte vara känslig för trender utan låta gommen styra. Trevligast vore förstås att få tårta från Ejes, det enda caféet som man inte skulle skämmas att ta med en utomstående till. Tänk att kvinnorna i kassan har såna dära städförkläden på sig! Lövely

torsdag 13 januari 2011

Bridezilla

Bröllop alltså! *happy/crazy* Vi ska gifta oss jag o Katten. Jag som ääälskar att planera för fest njuter i fulla drag! Dagens stöll är inbjudningskort. Här är några exempel som finns:





Finnt va?! *dör*