tisdag 31 maj 2011

Fån´t ja en Körv så hopper ja i älva

Världens bästa Körven har lånat ut lite preggokläder till mig. Idag var det premiär för magsnäll byxa! Jag ber om ursäkt i föregående syfte för eventuell rövspringa.

måndag 30 maj 2011

Framtida lördagsscheman..

.. hoppas jag inte är fyllda med innebandyturneringar eller karate/judo dito. Det verkar himla tråkigt. Om jag får välja aktivitet till Lurior som man ska vara delaktig i skulle det vara: 1) skogsmulle, vara ute i skogen skulle jag inte ha något emot. 2) basket om det måste vara en bollsport, då får man vara inomhus. 3) lyssna på konserter för att Lurior spelar något instrument, det vore väl kul att ha en unge som spelar typ trumpet! 4) Orienterings-Lurior skulle jag vara mycket stolt över.

Sämsta lördagsaktivitet för Lurior skulle enligt mig vara:

1. Innebandy

2. Hästwhatever

3. Karate/judo

4. Fotboll

5. Handboll

fredag 27 maj 2011

Graviddrömmar enligt konstens alla regler

Det här med att man drömmer sexdrömmar om sina ex? Jo tack. I natt var det dock dags att gå på kändisarna. John Cleese som han såg ut i filmen En fisk som heter Wanda. Jajamen, med det där halvlånga, tunna håret. Why?
Katten o sin sida drömde förberedande om att hela trädgården var full med olika djur. Isbjörnar som låg och solade på gräsmattan. Ett djur som han inte kände igen bet tag i hans näve och vägrade släppa, det utstötte ett gnällande ljud. En vän upplyste honom att det var ett exemplar av "gnällmård". Fantastiskt kul tycker jag! Är du en gnällmård Lurior?

onsdag 25 maj 2011

Möt Lurior!

Bebisen i magen hade inget speciellt namn innan idag. Vi kallade den mest för Junior.

Men idag fick den ett nytt namn - Lurior! Detta för att den lurade mamma och pappa på nyheten om sitt kön. När barnmorskan skulle titta så vände den sig om. Eller satte upp en fot i skrevet på sig själv och gömde juvelerna.

Den har med andra ord trotsat sina föräldrars vilja för första gången. I magen. Mycket (o)roande!

Bebisdrömmar

Nu har båda de blivande föräldrarna haft bebirelaterade drömmar. Ganska träliga sådana. Katten drömde natten till igår att det var han som var gravid. Han låg på förlossningen och fick en arg sputa mellan tårna(!). Jag undrar mest vart bebisen hade tänkt att komma ut? Bak eller fram? Känns lite som pest eller kolera.

I natt har jag drömt att vi fick en pojke. Han var så söt och fin men på bara en dag hade han växt så mycket att han stod själv och duschade på slutet av dagen. Han såg även ut som Mia Skäringer i ansiktet och hade långa lösögonfransar och rödmålad mun. Det såg dock som helt normalt i drömmen, så gjorde 1-dag-gamla. I en anna sekvensk i drömmen så glömde jag att mata honom en hel dag *rädd*

måndag 23 maj 2011

Full fart

Verkligen fullt ös i magen mellan varven! Vilket naturligtvis leder till ett sting av oro när det är stilla och lugnt en hel dag. Alltså att jag skulle bli såhär... nervös och nojig? Det är inte jag! Har alltid varit fri från ångest, till och med när jag har fått påpekandet att -det där borde ha lett till ångest, och oro. Och nu kommer det titt som tätt och jag ser på folk att dom tänker -men skärp dig nu, du är inte den första som är gravid vettu. Och jag tänker -jo! den första där JAG spelar huvudrollen.

Helgen har bjudit på soligt väder. Vi grillade och hade hemmamys i fredags. Jag köpte även nya springskor och en "fräck" springoutfit. Katten tyckte den var snygg. Ja ba -nej? men praktisk (skeptisk till hans smak egentligen). På lördagen var det dansk afton ute i Järsberg. Jag bakade två sorters wienerbröd på förmiddagen. En sort med vaniljkräm och rostad mandel...

och en sort med mandel och pistaschremonce med glasyr smaksatt med mörk rom.

Förrätten på kvällen bestod av smörrebröd, tre sorter. Räkor och hemgjord majonnäs, sill med ägg och pepparrot , rostbiff med hemgjord dansk remoulad, rostad lök och smågurkor.

Huvudrätten var en fantastisk stekt rödspätta med potatis och remouladsås.

Efterrätten blev en söt historia med wienerbröden och mammas kransekager. Mjau!

Jag orkade vara uppe till 00.30 vilket är sent för mig i dessa dagar (alla dagar alltid?) och vann även ett av kvällens spel, Bonjour. De andra spelen vi spelade vann de andra mallgrodorna, yatzi, trädgårdsyatzi, bowling och fifta (stavas det så? det såg snuskigt ut).

fredag 20 maj 2011

Recept på ett lyckligt liv

Att få njuta av det här i sängen på fredagsmorgonar är ett av mitt vardagslivs absoluta höjdpunkter!

torsdag 19 maj 2011

Loppisfynd!



En tur till Mariebergs loppis resulterade i dessa godingar. Träskorna är nya favoriterna. En gammal väska som jag har fått ärva från Körven går i samma ton och kommer väl till pass! Ett annat fynd gjorde jag och Katten på ett loppis inne i stan var en barnvagn för 150 kr. Maggan hade tipsat och den duger fint att ställa ute hos mor och far i Järsberg så slipper man dra med sig vagn dit och inte heller vara rädd för att gå i geggan. Perfekt!

tisdag 17 maj 2011

En bild som du aldrig lagt upp

För att jag gillar pussbilder. Mina egna och andras.

måndag 16 maj 2011

Jag har fått sparken

Alltså, känslan när det rör sig inne i magen och man vet att det är för att någon bor därinne. Weird and happy!

torsdag 12 maj 2011

Oh. Noja. You´re back?..

Ja. De där 1,5 kilona var nog bara tillfällig helgsvullnad för nu är de borta. Och kulan ser läskigt liten ut igen. Ställde klockan på 07.50 och hängde på barnmorskans lås kl. 08.00 (ja, jag bor 2 minuter från MVC). Både min ursöta barnmorska Siw och hennes kollega Sigbritt (japp, Henriks mamma) satt och fikade och kunde lugna mig med att det skaaa inte synas än. Dom snackade om mage vecka 24. Jag är i vecka 17. Skööönt. Nu ska jag inte stressa upp mig över det här något mer, och gör jag det var jag välkommen tillbaks. Till min ofödda bebis: - nu ska mamma skärpa till sig. Löver

tisdag 10 maj 2011

Bye bye noja

Jag tog mig aldrig till barnmorskan. Eller ja, jag gick dit en gång men då var det stängt. Men Petra Jr hörde nog mammas nervösa tjat och tröttnade för nu tycker jag att den lilla kulan har blivit lite större. Sköönt. Har även gått upp ett till kilo så det går åt rätt håll. Jag blev nog lite väl till mig för igår fick jag för mig att jag kände en första spark! Men vid närmare eftertanke var det nog bara en magaktivitet, tror ja. Oh well.

Midsommarafton är klubbad och jag har börjat fundera över menyn. Tänker klassikerna med några passande tillägg. Mappen i datorn är upplagd och väntar på att fyllas. Att notera är i alla fall deltagarna som känns som en riktig fullträff!

torsdag 5 maj 2011

Första nojan har anlänt med besked

Hej bloggen. Verkligheten har kommit ikapp mig. Ångest har aldrig varit min påse chips men nu kommer den krypande som en slemmig snigel som man gång på gång puttar bort, och som gång på gång kommer vällande tillbaks.

Jag har fått för mig att jag borde ha större mage vid det här laget. Vet inte riktigt varför? Det är inte bilderna på nätet (nätet, det förbannade nätet) det är nog mest en fix idé. Det är ärligt talat skit samma. Det är min jävla oro och den får komma vart ifrån den vill. Imorgon får det i alla fall vara slut på det här - jag går till barnmorskan och kräver att hon lugnar mig. Punktslut

söndag 1 maj 2011

Bebisens första låt blev Space Oddity

Hörlurarna på magen

http://www.youtube.com/watch?v=cYMCLz5PQVw

New Deal

Jag och Katten lovade varandra dyrt och heligt igår, att aldrig, ALDRIG nöja oss med en dessert när vi har finare middagar. Gårdagens desserttrippel med större delen av Familjen var en jackpot! Ingefärskokt päron på en bädd av vaniljsås, äppeltarte och en chokladfondant som var så kladdig att man rodnade när "tog den i munnen".