tisdag 28 juni 2011

Uppdrag mamma

Idag har jag några mammiga uppdrag. Fylla på Kvinna-vitaminerna (äckligt skrivet) och hitta ett par nya mammabyxor. Körvens snygga bootcutjeans börjar bli väl små om arslet. Är ute efter ett liknande par som Guldmazarinen hade på Olles dop, svart och smalt men gärna stretchigt för my ass. Även en bikini ska inhandlas, något rejält. Man får njuta av utbudet av affärer medans man är i storstan. I Kristinehamn hörde jag att till och med McDonken ska slå igen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Antagligen gråta.
Jaja, stan ska få visa sig från sin bästa sida nu när vi ska ha smått och börja leta hus. Det tror jag är bra, rent av livsviktigt, för mitt och Krilles förhållande. Och skulle det inte funka så kan jag säga att jag inte är den som är rädd för att dra upp en familj med rötterna och kräva en flytt. Jag är ju 80:ia!

tisdag 21 juni 2011

Känslor känslor känslor!

Började läsa en blogg idag av en person i ett väldigt känsligt läge = gråt. Går vidare till en av mina favvobloggar där det yppas ångest = gråt. Varvar med nästan gråt av glädje när jag tänker på kommande semester! Förutom Greklandssemestern har jag och Katten bokat in en tripp till Göteborg och Skagen. Vi börjar med besök hos familjen Hellbjörn (jag hoppas på ett besök på min Göteborgsfavvo Ma Cuisine), fortsätter med färjeresa till Fredrikshavn och vidare till Skagen där vi bor en natt. Jag har redan kollat ut restaurangen vi ska boka bord på. Och vi ska ta en promenad ut till Grenen som är så fint så att jag kanske kommer fälla en liten tår där med. När vi kommer tillbaks till Göteborg blir det ett besök på öarna hos Christina och B-G och skaldjursmiddag. Sen hem och vila en dag innan resan till Skiathos. När vi kommer hem därifrån hoppas jag på en vecka på Apeln med Forslinds och mycket murikka! Murekka? En Köpenhamnstripp med samma familj också så är bästa semestern ever ett faktum. Längtapa!

fredag 17 juni 2011

Lurior har kick i benen!

Jag ligger i soffan och kolla the Tudors på svtplay med dator i knät och en liten assiett med en halv avocado med rödlök och créme fraiche när Lurior sparkar till så assietten glider av magen. Go Lurior!

måndag 13 juni 2011

Göteborgare igen

Jaha, då var man i Götlaborg igen då. Jobba fem veckor på gamla speditörskneget. Nattskift den här gången för att tjäna så mycket deg som möjligt. Gårdagsnatten var premiärnatt och det fungerade riktigt bra! Trött vid kl. 2 och 4 men det gick över. Jag har fått ett eget rum hemma hos Jens och Jakob och Jens har fått ändan ur vagnen och satt upp gardiner i sitt rum (som jag lånar) efter att ha bott där ett drygt år. Lite planer för min Göteborgsvisit - hitta en bra promenadslinga i Biskopsgården, lata mig och spara pengar med Jens, hälsa på familjen Hellbjörn, hälsa på familjen Sjölander, träffa vänner på gamla stammishaket O.C, lata mig ännu mer i Biskop, kolla Göteborgs affärer efter mammabyxor, äta jordgubbar och lata mig.

tisdag 7 juni 2011

Vecka 21, here I come!

Halva tiden har gått på vår graviditet. Jag mår toppen! I helgen var jag och Katten i Köpenhamn med Elake Håkan och kollade in D-A-D och Kim Larsen på en trevlig parkminifestival. Det har funkat bra, i alla fall ganska bra, att vara nykter bland fullisar i form av fästman, god vän och det danska folket. I Danmark får man verkligen dricka öl på gatorna! Det går nästan inte att fatta. Man kan köpa take awayöl! Forget Disneyland, this is the happiest place on earth. Danskarna bjöd på god mat, kanonväder och Tuborg superlight. Den var väldigt göttig den. Smugglade även in (för första gången i världshistorien?) några burkar av den alkoholfria jippiedrycken på festivalområdet. Har aldrig hört talas om att någon fifflat in alkofritt förr. Köpte med några hem tillsammans med en jättegod ost som luktar prutt och en annan med kumminsmak. Lurior har hållit låda i magen vilket är en ny favorit i mitt liv.