fredag 28 februari 2014

Mycket riktigt, hon körde om

Nu sitter jag här i gryningen och läser. Erbjöd mig att gå upp med Elvira (Zlatans jobb) 05.30 för att jag visste att då är det paddatajm för henne = lästillfälle för mig. Jag läste halva boken igår. Hade läst hela om jag inte hade haft kids att underhålla. 
Hur är boken då? Den är så ledsam. 

torsdag 27 februari 2014

Kom med på löptur!

Jag var alltför beslutsam för att stanna och fota dock *duktig*



onsdag 26 februari 2014

Bokrea!

Det var inte jättemycket spännande på årets bokrea i denna pyttelilla stad, men några fynd gjorde jag. Tråkigast var att inte kunna hugga bokhandelns erbjudande att köpa Bea Uusmas bok "Expeditionen. Min kärlekshistoria" för ynka 149 kr då den är på väg med post från Bokus. Dessa titlar hängde med hem:
 

Elvira fick ett gäng också:




Synd bara att min bokkö är en mil lång. Hade bestämt att nästa bok var Henrik Berggrens "Underbara dagar framför oss" men jag vet att "Expeditionen ..." kommer köra om. Så är det.

onsdag 19 februari 2014

Att planera ett dop

Till att börja med - varför i hela friden ska ungen döpas överhuvudtaget? Jag tänker så här: själv är en övertygad ateist, så till den grad att jag kan "bjuda" på det här dopet. Det är fint i kyrkan och framför allt, det är trevligt med bjudning! Vidare tänker jag att om Elvira eller Einar vill revoltera (nåja) mot sina ofrälste föräldrar så kanske de vill konfirmera sig. Då känns det kanske pinigt att behöva vuxendöpa sig. Enklare att gå ur kyrkan om de inte är intresserade av att vara med. 
Värre är det med inbjudningarna. Vi vill hålla det litet, bara gäster som träffar Einar någolunda ofta. Detta betyder middagskompisar och mammagrupp istället för mostrar och kusiner. Mina mostrar tror jag inte kommer bry sig märkvärt. Är mer orolig för Zlatans syskonbarn och kusiner, hade de döpt sina barn hade vi garanterat varit bjudna. Åh, huvudbry! 

torsdag 13 februari 2014

Svar på tal

Jag verkar inte kunna besvara kommentarerna på mitt löpinlägg. Tack för visat intresse! Jag vill ha up tempo, gärna elektroniskt. Mycket The Knife, Robyn, Jenny Wilson, MGMT, Justice, Röyksopp nån Madonnadänga. 
Ska kolla upp tipsen jag fick på morgondagens runda. Jippi! 

Just nu!

Bakar jag Mignardises med en skrikapa hängandes i Babybjörnen och en stor unge som stoppar kakdeg i näsa och lite här och var. 



onsdag 12 februari 2014

Jag löper

Jag har börjat löpträna. Jo, faktiskt. Efter att ha kommit ut och joggat sju gånger utan planer på att sluta kan jag faktiskt säga att det är löpträning det handlar om. Har alltid förutsatt att om jag prövade att springa 2,5 kilometer så skulle jag dö av överansträngning. Jag har istället promenerat raskt när jag har varit "sugen på att röra mig" (haha! vilket skämt att vara sugen på att röra sig) och har väl under dessa promenader sakta men säkert byggt upp ett flås. En dag började jag bara att jogga - och det gick! Utan större problem ens. Nu joggar jag varannan dag, 4,5 kilometer eller 3,5 kilometer. Är noga med stretching och har hittat en bra outfit. Och en bra Spotifylista - icke att förglömma! 

Jag kan säga att detta får mig att känna mig typ oövervinnerlig. Oövervinnerlig I tell you!

fredag 7 februari 2014

Bilder från förr (ca två veckor)

Hej! Lite bilder på vad som hänt på sistone.
Vi har legat i soffan en del. 
Einar har lärt sig att greppa och för allting, lite tafatt och klumpigt, till munnen.
Vi har varit och hälsat på Forslindarna i Stockholm. En lunch åt vi en grymt god meat ball sub och drack en härlig IPA till. Den var 7-procentig, märkte vi när den glada servitören korkade upp våra flaskor. Snurrigt.
Vi kollade in Kakan Hermanssons utställning och tog en puböl med Frendrik.
Väl hemma hos Forslinds dukade vi upp en charkbricka av rang. Elvira bjöd på underhållning.
Vi har varit hos farmor och fikat. Hon brukar vara trött i öronennär vi har gått.
Mats och Helena var här på middag. Dom hade med sig sej som fick dela plats med brynta champinjoner och räkor i ugnen. 
I bakgrunden syns vår nyköpta tavla som Mats har målat.
En del turer till pulkabacken har det blivit.

Även en snögubbe.
Några besök hos mormor och morfar har det allt blivit ...
... Och några promenader förstås.

Trevlig helg y'all!